Høstlys kunstfestival

 

En hyllest til mangfoldet i Groruddalen. En helg fylt med masse aktiviteter. Kom og delta. Vær kreativ og bli inspirert. 

 

Velkommen til Høstlys kunstfestival i Groruddalen, arrangert av Haugerud frivilligsentral og Furuset bibliotek og aktivitetshus (Fubiak). Festivalen ble første gang arrangert i 2018 i regi av Haugerud frivilligsentral. I år samarbeider vi med Kunsthøgskolen i Oslo ved avdeling grafisk, design og illustrasjon, Norsk forfattersentrum, Norske tekstilkunstnere/SOFT galleri, Rommen scene og utallige frivillige. Uten de frivilliges enorme innsats hadde ikke denne festivalen eksistert. 

 

Fredag 8. november har vi åpningsfest på Rommen scene. Ordfører Marianne Borgen åpner festivalen. Lørdag blir det aktiviteter for barn, ungdom og voksne på Fubiak. Nordre Trosterud Gård viser fram sine arbeider når de åpner dørene til atelieret sitt for publikum på lørdag. Søndag foregår det aktiviteter og arrangementer rettet mot voksne og seniorer på Haugerud aktivitetshus. 

 

Kunst er alt og overalt. En kunstner bor i hver og en av oss. Det gjelder å tørre å ytre seg kreativt. Vår stemme i Groruddalen er verdt å lytte til. Det er ingen grunn til å begrense seg. I den anledning arrangerer vi denne festivalen i håp om at flere av oss vil utfolde seg kreativt og la seg bli inspirert. 

 

Vi tilbyr ulike smakebiter innen kunst og kultur, både for å se, oppleve og utøve – alt er selvfølgelig gratis. Med det håper vi at alle finner noe som appellerer og at du også deltar!

 

Ann Kristin Pettersen og Nesteren Hasani

Festivalsjefer

 

Kontakt:

annkristin.pettersen@bal.oslo.kommune.no

nesteren.hasani@bal.oslo.kommune.no

 

Nytt program for Høstlys 2020 kommer. Følg med!

 

Fredag 8.11

Åpningsfest på Rommen scene for alle kl. 18-21

Ordfører Marianne Borgen åpner Høstlys kunstfestival. Konferansier Don Martin. Samtale med kunstner Victoria Duffee. Fremføringer med 1-Mic og Tomsi & Ikem

Utstilling «Forgreninger» fredag og lørdag med kunstnere Marianne Hurum, Maria Brinch, Cassius Fadlabi, Shwan Dler Qardaki og Victoria Duffee

Lørdag 9.11

Utstilling og kreativt verksted på Rommen scene

kl. 12-13: Kunstutstillingen “Forgreninger”. Kunstformidler Anne Weyer-Larsen inviterer til samtale om utstillingen og åpner opp for spørsmål

kl. 13-16: Kreativt verksted for barn i skolealder

Kreativ dag for barn, unge og voksne på Furuset bibliotek og aktivitetshus 

kl. 12-14: Lag ditt eget kosedyr med RELOVE

kl. 12-15: Kreative aktiviteter med SOFT galleri og Henie Onstad Kunstsenter

kl. 12-14: Skrivekurs for voksne

kl. 12-15: Kortfilm i repetisjon: «Haugerudbekken»

kl. 15-16: Panelsamtale: hva betyr kunst for deg?

kl. 15-19: Kortfilm i repetisjon: «Til mine barn»

kl. 16: Konsert: Majāz

kl. 17-18: Panelsamtale: Er det schpa å være kreativ?

kl. 17-22: Høstlys på Fubiak Ung. Workshop og fest! 

Åpent atelier på Nordre Trosterud Gård kl. 13-15

Søndag 10.11

Inspirasjonsdag på Haugerud aktivitetshus

kl. 12-13: «Yoga Nidra: En nøkkel til kreativitet» med Siw Aduvill

kl. 14-15: Panelsamtale: Hva ofrer du for kunsten?

kl. 15:30-17:30: Maleworkshop med kunstner Redwan Baqhi

Sang, lek og dans på Fubiak

kl. 12-14: Allsang med musikere Siri og Ingrid

 

Høstlys kunstfestival arrangeres av Haugerud frivilligsentral og Furuset bibliotek og aktivitetshus, i samarbeid med Norsk forfattersentrum, Kunsthøgskolen i Oslo, Norske tekstilkunstnere/SOFT galleri, Rommen scene og frivillige.