For presse

Bilder fra Furuset bibliotek og aktivitetshus kan fritt brukes i omtale av huset mot kreditering av fotograf. 

Besøksboom for flerbrukshuset FUBIAK
(05.07.2017)
– Vi hadde tro på at et bredt kulturtilbud i nye flotte lokaler ville bli populært på Furuset, men drømte ikke om å runde 318 000 besøk i løpet av det første året! Stine Greni, daglig leder av Furuset bibliotek og aktivitetshus – FUBIAK, konstaterer at ungdomssenter, frivilligsentral, bibliotek og kafé samlet i ett hus har vært litt av en suksessoppskrift.

Satser på kvalitet og medvirkning
Siden åpningen i mars 2016 har besøket økt til en foreløpig dagsrekord på 2000 besøk på én dag. Fra januar til juni har Furuset bibliotek og aktivitetshus vært det best besøkte biblioteket i Oslo med gjennomsnittlig mer enn over 30 000 besøk i måneden.

– Å være i samme liga når det gjelder antall publikum som Teknisk museum, Munchmuseet og de best besøkte Deichmanske filialene i Oslo sentrum, tar vi som et tegn på at vi treffer et stort behov i Groruddalen. Vi har skapt en inkluderende møteplass med god atmosfære og høy kvalitet på kulturprogrammet i samspill med nabolaget, sier Greni.

Aktivitetene er gratis og åpne for alle. De som bruker huset er med på å bestemme husets programinnhold ved selv å arrangere aktiviteter og bidra som frivillige i huset. Rommene i huset lånes ut gratis til åpne aktiviteter. Bestillingen er selvbetjent på nettsiden.

Bydel Alna + Deichman = sant
Det nye flerbrukshuset på Furuset er dobbelt så stort som det gamle biblioteket, som hadde rundt 600-800 daglige besøk. Huset gir mer av alt: MER plass, MER åpent og MER kvalitet. Huset er et samarbeid og eies i felleskap mellom Bydel Alna og Deichmanske bibliotek for å gi beboerne i området enda bedre tjenester.

En viktig årsak til suksessen er trolig den unike organiseringen med en felles hussjef for tilbudene på tvers av etat og bydel. – Vår modell gjør det mulig å utnytte ressurser og lokaler enda bedre, når vi kan se tilbud som naturlig styrker hverandre i sammenheng, sier Stine Greni.

Furuset bibliotek og aktivitetshus inneholder:
– Lesesal
– Kinotek
– Lydstudio
– Kafé Fubiak
– Spillrom
– Verkstedområde
– Litterær salong med sceneområde
– Undervisningsrom
– Storsal for dans, forestillinger og store møter

Meråpent uten betjening: 

Hver dag kl. 07:00-23:00
Alle over 15 år kan signere avtale for tilgang til meråpent med oppgradert lånekort.

Les mer om tilbudet på www.fubiak.no
Følg oss på www.facebook.no/fubiak