Aktiviteter for barn og ungdom

Møt venner, spill biljard, fussball og bordtennis, dans, bruk lydstudio med profesjonell produsent  på Furuset bibliotek og aktivitetshus. Vi har barne- og ungdomsarbeidere som tilrettelegger for aktiviteter hver dag hele uka. Les videre for åpningstider og målgrupper. Alle aktivitetene er gratis. Vi samarbeider med organisasjoner som driver leksehjelp og morsmålsopplæring i flere språk og andre tilbud til barn og unge. Se kalenderen for oversikt over alle aktiviteter. Se hvem som jobber hos oss og kontaktinformasjon.

BARN

I barneavdelingen i 1. etasje kan du finne fram til billedbøker i barnas høyde, låne spill eller trekke deg unna i de små lesehyttene. Frivillige og organisasjoner har aktiviteter for barn flere ettermiddager i uken. Barn må være i følge med voksne til de går i 3. trinn. Vi har kreativt verksted, lesestund og viser en familiefilm hver lørdag. Se kalenderen for oversikt over alle aktiviteter for barn.

UNGDOM

Aktiviteter for ungdom foregår i 2. etasje. Her kan du plukke med deg en bok fra hylla, møte venner, se film, danse, drive med musikk og ha det gøy. Du kan være i 2. etasje etter skoletid hver dag fra 14-18 fra 5. trinn og oppover. Det er ungdomsklubb fra 8. trinn til 3. vgs mandag, onsdag og torsdag fra kl. 18-21. Ungdomsklubben har egen inngang i åpningstiden på baksiden av bygget rett overfor Furuset Forum.

SKOLER OG BARNEHAGER

Vi driver litteraturformidling til skoleklasser og barnehager og tar imot besøk.

FLERE FRITIDSAKTIVITETER?

Det finnes et stort tilbud av fritidsaktiviteter innen idrett og kultur drevet av organisasjoner og tjenester i Bydel Alna. F. eks. ballspill, dans, musikk, tegning, svømming og drama. Les mer om aktivitetene og hvordan du kan få støtte til deltakeravgift og aktivitetsguide her.

FAST PROGRAM (NB! Se her for eget opplegg i ferier):

Etter skoletid (fra 5. trinn) Mandag-fredag kl. 14-18 (16 på fredager)

Ungdomsklubb (8. trinn-3. vgs.) Mandag, onsdag og torsdag kl. 18-21 Egen inngang rett overfor Furuset Forum.

Dansegrupper (meld deg på hos personalet) Mandag kl. 16-17 og onsdag kl. 16-19:30

Musikkstudio (meld deg på hos personalet) Ungdom: Mandag, onsdag og torsdag kl. 18-21, Junior: Onsdag 15-18

Leksehjelp  3.-7. trinn tirsdag kl. 14:30-16, onsdag kl. 14-16 (med frivillige), søndag kl. 11-14 (med RISAF)

Familielørdag Kreativt verksted kl. 12-16. Familiefilm kl. 14.

Åpen hall på Furuset Forum Søndag kl. 20-22. 13-18 år

Se hele aktivitetskalenderen her.

Vi har også Ferieklubb i feriene med turer til bl. a. Østfoldbadet, Liseberg, Bø sommarland og Tusenfryd. Påmeldingsskjema får du av personalet på Fubiak noen uker før feriene.